lauantai 7. toukokuuta 2016

0016: Mahtavia jääkiekon MM-analyyseja SPK:n armoitetuilta urheiluniiloilta

Jääkiekon MM-huuma ilmenee vahvasti myös SPK:ssa, jossa luonnollisesti etenkin Urheilu -palstalla jutustelu käy kuumana!

Arvovaltainen  pidetty ja legendaarinen  SPK -urheiluasiantuntija S-T on antanut jo ekan kisapäivän viiltävän tarkat analyysit, jotka tässä: 

SWE-LAT: Matsi oli, kuten osaltaan odotettua, tasainen, koska Ruotsilla on nyt aika heikko jengi jalkeilla ja Latviahan pystyy aina pari kolme kertaa kisoissa yllättämään, jos pystyy. Ottelu etenikin melkeinpä alusta loppuun käsikirjoituksen mukaan. Ehkä se, että Ruotsi teki avausmaalin, oli yllätys, olisi luullut Ruotsin joutuvan kirimään, koska se avausmatsi on aina yllätyksiä täynnä. No oli nytkin siis ja toki se Ruotsi sitten jatkoerässä kiri 2-1 voittoon. Vaisu esitys Ruotsilta, tosin Latvian uusi ihmevahti Elvis etunimeltään oli kyllä kova. Joku leipiintyneempi olisi varmaan päästänyt jonkun muunkin. Mutta kyllä se Latviakin osaa ja pikemminkin nyt tarkoitan söhlätä. Latviahan tunnetaan juuri siitä, että 50min pelataan HMV-peliä, sitten kihautellaan ja pelataan hienostikin, ja sitten joku mokaa, ottaa 5min jäähyn tms. Ja nytkin mokattiin viimeistään lopussa ja se tappio tuli. Toki yksi piste oli Latvialle tästä erinomainen sekin.

USA-CAN: Tässä matsissa oli vähän asetelma isoveli vastaan pikkuveli. Jenkithän ne toki pääsi avauksen kihauttamaan, mutta sen jälkeen peli oli Kanadan. Jenkit kyllä pyristeli koko ajan mukana, muttei saaneet oikein mitään konkreettista aikaiseksi. Kanada taas kihautteli tasaisesti, muttei toki heilläkään mitään ihan loistoa ollut. Toki avausmatsissa harvoin on. En näe itse Nikkarien jengiä minään ihan kovimpana, mutta onhan sen pelisysteemi aina mahtavaksi hiottu, pakko sanoa. Jos Venäjän diivatähdet saisi pelaamaan noin, se olisi Neuvostoliiton paluu 2! USA:n osalta täytyy sanoa, vaikka olikin avausmatsi tietty heillekin, että jos tuolla jengillä pitkälle mennään, niin ihmehän se on.

CZE-RUS: Kisaisäntä vieraana avausmatsissa, ja se näkyi lopputulemassakin, kun todella pirteästi Vujtek Seniorin alaisuudessa pelanneet Tsekit tekivät selvää jälkeä. Eipä olisi uskonut, että Venäjällä on maalinteko-ongelma, mutta niin se vain on. Toisaalta ei olisi uskonut, että Vujtek Seniorin jengi on agressiivinen, mutta sitähän Tsekki on, vaikka Tsekki on vielä Plekaneckia ja paria muuta lukuun ottamatta "Eurojyrien" joukkue. Lisäksi oli aika harvinaista nähdä ns. joukkueellinen venäläisiä, useinhan viime vuosina, ainakin viimeiseen noin viiteen vuoteen, jengissä on ollut näitä taiteilijoita ja sitten on joko tullut tulosta tai ei. Nyt Venäjä vaikutti joukkueena aika vahvalta, mutta se kostautui, kun kukaan ei saanut häkkiä. Sinällään Venäjän pitäisi olla joka osa-alueella kova, joten ehkä kotipaineet ja sen avausottelun kummitus. Pääministerikin katsomossa. Radulov ja muut ehkä tulossa vielä, sotkeeko vai pelastaako? Tsekin osalta kaikki näyttää mahdolliselta, vaikka mm. kolme nimeltä parasta veskaa puuttuukin jne. Mutta riittääkö taito kuitenkaan päätyyn asti?

FIN-BLR: Oli matsina jännä, kun Valko-Venäjä aloitti uskomattomalla höngällä ja usein kovana aloittajana pidetty aktiivi-Suomi otti melkein turpaan. Sitten Valko-Venäjä kuitenkin jostain syystä hyytyi täysin ja Suomi yhtäältä alkoi pelaamaan ja loppu on historiaa! Eli kyllähän se Valko-Venäjän hyytyminen periaatteessa johtui juuri Suomen hyvyydestä, mutta pistihän ne itsekin vähän läskiksi, kun huomasivat, että takkiin tulee. Ja ilmeisesti niin oli laskenut valmennusjohtokin, kun veteraani Koval oli maalissa ja Lalandea säästeltäneen USA-matsiin, joka on Valko-Venäjälle muuten tärkeä, ottaen huomioon USA:n melko surkea joukkue paperilla. Suomihan oli paperilla juuri kova. Hyökkäyksensä osalta etenkin, ja sen osoitti nyt juuri mm. Minnesota-kaksikko Granlund ja Koivu sekä tietysti huipputulokas Laine. Mutta miten lie jatkossa, puolustus ei ehkä ihan vakuuttanut, saati vakuuta paperilla, eikä ehkä maalivahtiosastoonkaan luotto oli täysin 100% nyt. Kyllähän Suomi nämä keskikovat kaataa, pitää kaataa, mutta entä kovat? Mutta mahdollisuuksia tosiaan on, mestaruuteen asti, mutta ne kovat ei kestä sitten yhtään tuollaista avauserää... Avausmatsin piikkiin siis, pakko!

Jatkossa analyysit tutusti kisaketjusta: http://serranonperhekeskustelu.foorumimme.com/viewtopic.php?f=22&t=7975

- Vastuuylläpitäjä Ziggy (ZI)

Ei kommentteja: